HR-CHEF - Axjo Sverige

2022-06-23
Emma Kristin About us

Vår nya anläggning "State of the Art" är nu klar och vi står redo att ta emot dig med HR-perspektivet i fokus. Välkommen till en internationell klimatsmart miljö där kompetens, personlig utveckling och inflytande är framgångsfaktorer.

Med entreprenörsdriven anda och fortsatt stark tillväxt tillsammans med våra systerbolag ligger vi i framkant genom helt branschunika hållbara och klimatsmarta lösningar. Efter en omfattande brand står nu vår nya anläggning i Gislaved klar där vi har haft möjligheten att fullt utforma processer som är anpassade och optimerade genom hela värdekedjan. Vi kallar anläggningen State of the Art - mycket hög teknik- & automationsgrad, hälsosam arbetsmiljö, genomtänkta effektiva flöden med stöd av de senaste versioner av digitala IT-lösningar & system. Hållbarhet är viktigt för oss på Axjo och vi strävar ständigt efter att minimera vår klimatpåverkan. Energin som används för att producera våra produkter i vår nya toppmoderna produktionsanläggning i Gislaved kommer från 100 % förnybara energikällor och genom AXJO Greenology Concept bidrar vi till att hjälpa våra kunder nå sina hållbarhetsmål.  

Rollen som HR-CHEF är ny hos oss och vi som arbetar på plats i Gislaved är ca 80 personer varav 10-12 personer är chefer inom olika områden, både på kollektiv- och tjänstemannasidan. I ditt team har du en kollega som arbetar med bredare personaladministrativa frågor inkl lönehantering för alla anställda och du rapporterar direkt till VD. Vi tycker det är en självklarhet att HR ska vara representerat i ledningsgruppen för Axjo Sverige med ett helhetsperspektiv på verksamheten. Varje medarbetare har en påverkanskraft på organisationens utveckling och vi tror att HR blir som mest effektiv när den är verksamhetsnära. Fokuserar på att sätta HR-aktiviteter i verket som är serviceorienterade, kunskapsbaserade och situationsanpassade i syfte att bevara och utveckla mänskliga resurser med en hög värdeskapande förmåga. Rollen är av både operativ och strategisk karaktär och vi vill gärna att du är delaktig i att forma det långsiktiga innehållet i funktionen

Fokusområden i tjänsten:

  • Arbeta för ett starkt ledarskap och coachande kultur med företagets VI-värderingar i grund/budskap
  • Driva och stötta cheferna i det systematiska arbetet inom arbetsmiljö, lönesystem,  kompetensutveckling, rekrytering
  • Driva Axjo Academy och marknadsföra vårt hållbarhetsfokus genom Greenology Concept i Employer Brandingsyfte
  • Uppdatera, anpassa och implementera polycies/processer inom HR-området 
  • Agera specialist inom frågor som rör medarbetare och organisation
  • Medverkande och rådgivande i ledningsgruppen från ett HR-perspektiv 
  • Hantera facklig samverkan och förhandlingar

Som internationell koncern arbetar vi nära våra systerbolag i världen, vilket också skapar mervärden och utbyten på olika sätt. Vi arbetar aktivt i bl a Officepaketet och Teams vilket blir viktiga IT- stöd för dig.

DIN PROFIL
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom HR med yrkeserfarenhet som gör att du känner dig redo att kliva in i denna roll. Då du kommer driva och forma vår HR-funktion bör du besitta erfarenhet av brett HR-arbete där du jobbat nära chefer och arbetat med de flesta frågor inom området, gärna förändringsledning och organisationsutveckling. Du har god kunskap inom arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor med en vana att hantera fackliga förhandlingar. Har du tidigare erfarenhet från ett internationellt företag ser vi det som starkt meriterande. Som person tror vi att du har en förmåga att hantera både strategiska och operativa initiativ. Du är en doer med prestigelös approach och sätter människan i fokus. Din förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift är god.

Bli vår nya HR-CHEF - Välkommen med din ansökan!    

KONTAKT
I denna rekrytering samarbetar Axjo Sverige med FindMood. Du ansöker till tjänsten på www.findmood.se. Ansvarig rekryterare är Anna Andersson och hör gärna av dig med frågor under processens gång till anna@findmood.se eller 0708-941101. Urvalsarbetet kommer påbörjas vecka 33-34. Varmt välkommen med din ansökan & glad sommar så länge. Hoppas vi hörs!