Sveriges statsminister Ulf Kristersson på besök hos Axjo Group

2023-03-02
Ulf Jacob Event

Under onsdagen den 1 mars, hade vi det stora nöjet att välkomna Sveriges statsminister Ulf Kristersson till vårt huvudkontor i Gislaved, för att diskutera och dela med oss av vår kunskap och erfarenhet inom återvinning av plast och hållbara lösningar.

”Det känns väldigt hedrande att Sveriges statsminister väljer att komma till Axjo Group och lära sig mer om hur våra innovativa produkter underlättar den gröna omställningen inom bland annat energidistribution och övergången till elbilar.”, säger Jacob Nilsson, VD och koncernchef på Axjo Group.

Ackompanjerad av lokala politiker, bland andra Moderaternas kommunalråd i Gislaveds kommun Anton Sjödell och arbetsmarknadspolitisk talesperson och riksdagsledamot Mats Green, fick statsministern en rundvandring i vår produktion, där många frågor kring återvinning, miljö och hållbarhet diskuterades.

”Axjo Plastic AB är ett företag som på ett föredömligt sätt arbetar med hållbarhet och vill ta ansvar för att tillverka gröna plastgranulat som är en brist i Sveriges plastlogistikkedja.” säger Anton Sjödell.

Under eftermiddagen, firade vi tillsammans med statsministern också Smålands nationaldag ”Fössta tossdan i mass” i förskott, med traditionell prinsesstårta. Flertalet representanter från Axjo Group fick möjlighet att tillsammans med statsministern diskutera bland annat svensk plaståtervinning och olika projekt inom detta område samt vad Sverige behöver för att vara bäst i klassen när det kommer till hållbarhet och återvinning.