EKONOMICHEF - Axjo Group

2022-05-03
Ekonomichef About us

Välkommen till en internationell klimatsmart miljö där kompetens, personlig utveckling och inflytande är framgångsfaktorer. Äntligen står vår nya anläggning "State of the Art" klar och vår tillväxt fortsätter!

Med entreprenörsdriven anda och fortsatt stark tillväxt tillsammans med våra systerbolag ligger vi i framkant genom helt branschunika hållbara och klimatsmarta lösningar. Efter en omfattande brand står nu vår nya anläggning i Gislaved klar där vi har haft möjligheten att fullt ut forma processer som är anpassade och optimerade genom hela värdekedjan. Vi kallar anläggningen State of the Art - mycket hög teknik- & automationsgrad, hälsosam arbetsmiljö, genomtänkta effektiva flöden med stöd av de senaste versioner av digitala IT-lösningar & system. Hållbarhet är viktigt för oss på Axjo och vi strävar ständigt efter att minimera vår klimatpåverkan. Energin som används för att producera våra produkter i vår nya toppmoderna produktionsanläggning i Gislaved kommer från 100 % förnybara energikällor.

Efter många givande år går vår nuvarande Ekonomichef över till en mer senior strategisk roll kopplat till hela Axjo Group med fokus mot Axjo America. Kompetens och erfarenhet finns med andra ord kvar i organisationen innan pensionsavgång troligen blir aktuell inom några år. Rollen som EKONOMICHEF är verksamhetsnära där du blir en viktig nyckelperson och ingår i ledningsgruppen, Axjo Sverige. Du har det övergripande ansvaret för ekonomistyrningens funktioner i bolagen Axjo Plastic AB, PPS AB och Drumster AB med fokus också mot fortsatt utvecklingsarbete och lönsamhetsanalys dvs controlling. I ditt team där du har fullt personalansvar arbetar tre personer som är självgående inom sina respektive ansvarsområden. Allt från det löpande arbetet till lön, redovisning och bokslut mm.  

De prioriterade arbetsuppgifterna i din roll kan sammanfattas som följer; 

  • Övergripande ansvar för bolagen ovan gällande redovisning, månads- och årsbokslut inkl personalansvar
  • Koncernredovisning
  • Controlling - lönsamhetsuppföljning / nyckeltalsanalys och förslag till utveckling  
  • Valutahantering & Likviditetsplaneing
  • Bank- och myndighetskontakter / rapportering 
  • Delge styrelse viktig ekonomisk information månadsvis och presentation vid styrelsemöten
  • System- / strukturutveckling
  • Bollplank i ekonomiska frågor
  • Budgetarbete mm.
Vi arbetar aktivt i bl a Pyramid, PowerBI och Officepaketet vilka blir viktiga IT- stöd/vertyg för dig. Du arbetar med stor påverkan och på sikt ser vi att har du alla möjligheter till personlig utveckling i koncernen beroende på dina intressen och egen vilja.
 
DIN PROFIL
Vi ser gärna att du är utbildad civilekonom och/eller har ett antal års erfarenhet från liknande roll. Dina intressen och kunskaper inom produktionsekonomi och analys värderar vi högt. Erfarenheter från koncernsolidering är meriterande. Du har intresse för ledarskap och samarbete med ett lyhört och stabilt förhållningssätt. Ständiga förbättringar och utveckling är viktigt för dig och du trivs i en roll som kräver initiativförmåga med ett målinriktat och strukturerat fokus. Du har god vana av att arbeta i affärssystem och i Officeprogram, känner dig även bekväm att använda engelska språket. Bli vår nya EKONOMICHEF - Välkommen med din ansökan!    
 
KONTAKT
I denna rekrytering samarbetar Axjo Sverige med FindMood. Ansvarig rekryterare är Anna Andersson tel: 0708-94 11 01, anna@findmood.se . Du ansöker på www.findmood.se och vi räknar med att påbörja intervjuarbetet vecka 22. Varmt välkommen med frågor eller funderingar.