Axjo Group inbjudna till nationellt klimatmöte

2023-05-30
Ulf Ebba Romina Event

Axjo Groups koncernchef Jacob Nilsson är inbjuden att delta på mötet som går av stapeln på Courtyard Mariott Hotel i Stockholm den 16 juni.

"För att nå hela vägen till nettonollutsläpp krävs en ny klimatpolitik som investerar i fossilfri energi och möjliggör fler gröna innovationer, samtidigt som konkurrenskraften stärks. Därför bjuder regeringen in näringsliv, civilsamhälle, intresseorganisationer och akademin till ett nationellt klimatmöte den 16 juni 2023."

Axjo Groups koncernchef Jacob Nilsson är inbjuden att delta på mötet som går av stapeln på Courtyard Mariott Hotel i Stockholm den 16 juni. Regeringen representeras av statisminister Ulf Kristersson, energi- och näringsminisiter Ebba Busch samt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari. Fokusområdet "hela vägen till noll" kommer att diskuteras i fyra separata paneldiskussioner: "fit for 55", "fossilfritt Sverige" och "fördubblad elproduktion" samt "i Sverige och globalt".

”Det är väldigt hedrande att bli inbjuden till det nationella klimatmötet. Vi hade för en tid sedan besök av vår statsminister och visade honom hur vår verksamhet har gjort omställningen alla pratar om. Det har inte varit helt enkelt men har man bestämt sig så går det alltid. Idag är över 97% av Axjo Groups produkter tillverkade helt i PCR-material (Post Consumer Recycled) med lika goda egenskaper som nyvara. Jag tror att vi kan bidra med goda råd till andra som vill göra samma resa.” säger Jacob Nilsson, VD och Koncernchef på Axjo Group.

 

Läs här: Axjo Group inbjudna till nationellt klimatmöte | Axjo Group (mynewsdesk.com)

Läs pressmeddelandet här: Regeringen bjuder in till nationellt klimatmöte - Regeringen.se