Säg hej till Jaqueline Ulloa!

2023-03-23
Jaqueline About us

Välkommen Jaqueline

Jaquline har genom Polymercentrum fått möjligheten att praktisera på Axjo via deras yrkesutbildningsprogram för operatörer. Utbildningen varvar praktik och teori där de praktiska momenten har utförts på Axjo och de teoretiska delarna på Polymercentrum i Anderstorp. I augusti 2022 påbörjade hon sin utbildning och redan i oktober började hon på Axjo.

Vad har du fått göra under din praktik på Axjo?

-”Under min praktik på Axjo har jag fått testa på många olika maskiner, plockat material, testat på arbetet som operatör samt fått följa med och se hur arbetet fungerar från start till slut i produktionen.”

Från och med den 20e mars är Jaqueline anställd på Axjo och kommer att utföra samma uppgifter som hon utförde under sin praktik, men kommer att fördjupa sig vidare i hur formsprutorna fungerar, lära sig att göra enklare underhåll samt lära sig att agera självständigt om exempelvis en maskin stannar. Hon kommer även att få en ökad förståelse för materialet och de uppgifter vi utför på Axjo.

Axjo har ett tätt samarbete med Polymercentrum och tar mer än gärna emot praktikanter från yrkesutbildningarna. För oss som tillverkande industri i Gnosjöregionen är det extremt viktigt att ta vara på dessa möjligheter och förvalta den kunskap som Polymercentrum lär ut under de teoretiska delarna av utbildningen. Polymercentrum utbildar både ställare och operatörer, och har nära samarbeten med företagen i bygden.

 

Läs mer om Polymercentrum här: Om Polymercentrum - Polymercentrum

Läs mer om yrkesutbildningar inom plastindustrin här: Yrkesutbildning - Polymercentrum