Landshövding Helena Jonsson på besök hos Axjo Group

2023-03-15
1Jacob Helena Event

Under onsdagen den 15 mars fick vi välkomna landshövding Helena Jonsson till vårt huvudkontor i Gislaved. Sist vi träffade landshövdingen var på utdelningen av Jönköping läns Klimatpris för 2022, där Axjo kammade hem vinsten. "Priset är ett sätt att belöna konkreta insatser som bidrar till länets vision Klimatsmart plusenergilän." enligt Klimatrådet som är ett samverkansråd inom länet samt ansvariga för Klimatpriset.

Länets vision är att vara ett klimatsmart plusenergilän, vilket är helt i linje med Axjo Groups mål och värderingar. Idag hade vi möjlighet att presentera vår koncern närmre, samt tillsammans med landshövdingen diskutera de viktiga frågor kring miljö och hållbarhet som vi dagligen ställs inför.

"Vi är fortfarande oerhört stolta över vårt klimatpris och har sett fram emot att kunna välkomna landshövdingen till vår produktion. Det är otroligt spännande att få diskutera hållbar och innovativ framtidsproduktion tillsammans med statliga företrädare.", säger Jacob Nilsson, VD och ägare, Axjo Group AB.

Efter presentation av företaget, fick vi visa upp vår produktion som vi är väldigt stolta över. Besöket avslutades med gemensam lunch där flertalet representanter från Axjo Group deltog.

”Det var intressant att få se mer av Axjo och deras unika cirkulära metod för att återanvända plast från kablar till kabeltrummor vilket bidrar till vår vision om att vara ett klimatsmart plusenergilän,” säger Helena Jonsson, landshövding Länsstyrelsen i Jönköpings län.